Kausi 2015-16 oli yksi ainutlaatuisimmista Valioliigan historiassa; 5000-1 mahdollisuuksilla Leicester City ylitti odotukset ja jalkapallon taloudelliset lait voittaen Englannin mestaruuden. Pystyykö kausi 2016-17 millään samaan?


Valioliigan voittajat

Vedonvälittäjät odottavat kahden Manchesterin joukkueen dominoivan taistoa mestaruustittelistä jälleen kerran Pep Guardiolan ja Jose Mourinhon herättäessä vanhan ja toisinaan jopa katkeran keskinäisen taistonsa henkiin. Molemmat joukkueet ovat päättäneet asettaa itsensä Englantilaisen jalkapallon huipulle ja ovatkin kasanneet kokoonpanot, joita voidaan verrata Barcelonaan ja Real Madridiin. Kun pohditaan kahden managerin tietotaitoa ja käytössä olevaa lahjakkuutta, tulee olemaan hankalaa erottaa näitä kahta joukkuetta kärkikahinoista.

Unitedille tarjotaan huomattavasti parempaa kerrointa kuin kilpailijoille, joten he ovat mestarisusikkeja 7/2 kertoimilla Sporting Betillä.

Kilpailijoilla on korkea seinä kiivettävänä. Tottenhamin odotetaan esiintyvän jälleen tasaisesti, mutta joukkueella ei ole syvyyttä taistella Manchesterin tiimejä vastaan, kun taas Arsenal ei näytä yhtään vahvemmalta kuin viimekaudellakaan. Näillä markkinoilla villikortti saattaa ollakin Chelsea.

Anotnio Conte on ovela hahmo, joka saanee Bluesin kilpailemaan pikemmin kuin myöhemmin, ja Chelsea edustaa mielenkiintoista vaihtoehtoa 6/1 kertoimilla Stan Jamesilla.

Vinkkejä voittajanelikon valintaan

Taisto pääsystä Mestareiden liigaan käy aina kuumana ja rykelmä seuroja tähtääkin suoraan neljän parhaan joukkoon, mukaanlukien viimekauden voittaja Leicester City. Manageri Claudio Ranieri ei anna seuran standardien tippua, mutta ilman N’golo Kanten energiaa joukkue saattaa joutua ponnistelemaan pysyäkseen mukana kotimaisessa ja Eurooppalaisessa haasteessa.

West Ham tulee pelaamaan kotiottelunsa Olympia Stadionin suureellisella näyttämöllä tällä kaudella, mutta heidän edellinen loistava kautensa ei ole houkutellut joukkueeseen paljon kaivattuja isoja nimiä, kun on erittäin mahdollista, että Ronald Koeman tarvitsee hieman aikaa kääntääkseen Evertonin uutukaiset rikkaudet menestykseksi kentällä.

Valioliigan haastajajoukosta Liverpool on se, joka näyttää todennäköisimmältä vaihtoehdolta saavuttamaan Champions Liigan. Jurgen Kloppin sivurajatemput ja tarttuva innostus yltää lööppeihin asti, mutta hän on silti taktisesti neuvokkain manageri koko Euroopassa ja nyt, kun hänllä on ollut mahdollisuus muokata Liverpoolin kokoonpano edustamaan itseään, voimme odottaa dramaattista parannusta viime kauteen nähden.

Betfred tarjoaa 13/8 kertoimet Liverpoolille neljän parhaan joukkoon pääsystä.

Parhaan maalintekijän kertoimet

Jokaisella viimeisellä kymmenellä kaudella Valioliigan paras maalintekijä on tullut joukkueesta, joka on sijoittunut kolmen parhaan kärkeen, joten historian mukaan, mikäli tahdot lyödä vetoa näillä markkinoilla, tulee sinun keskittyä ennakkosuosikkien hyökkääjiin.

Sergio Aguero on päätynyt Valioliigan top4 maalintekijän joukkoon viimeisten kolmen kauden aikana ja johtaa jälleen kerran Manchester Cityn hyökkäystä, mutta 7/2 kertoimilla hän ei tarjoa kovin paljon arvoa markkinoilla, joilla tulee käymään kova kilpailu. Diego Costa on myös vahvoilla näissä vedoissa, mutta saattaa yhtä hyvin olla suuntaamassa pois Stamford Bridgestä kauden päätteeksi, emmekä osaa kuvitella yksiulotteisen Jamie Vardyn toistavan sankarimaisia otteitaan viimekaudelta, joten kannattaakin keskittyä kahteen pelaajaan, joille on tarjolla suuremmat kertoimet.

Manchester United rakentaa hyökkäyksensä Zlatan Ibrahimovicin ympärille ja erittäin kokenut ja fyysisesti vaikuttavalla ruotsalaisella ei tule olemaan ongelmia Valioliigaan sopeutumisessa.

Hänellä on houkutteleva 10/1 kerroin parhaaksi maalintekijäksi Betfredillä.

Romelu Lukaku on toinen mielenkiintoinen ehdokas. Viimekaudella hän sijoittui neljänneksi parhaaksi maalintekijäksi, vaikka pelasikin Evertonissa, jolla oli hieman ongelmia, ja todennäköisesti siirtyykin Chelseaan ennen kuin kausi käynnistyy.

William Hill tarjoaa hänelle 14/1 kerrointa.

Putoamisennusteet

Kolmesta edustetusta puolesta Middlesbrough näyttäisi olevan parhaiten varusteltu pärjäämään tällä tasolla, sillä he ovat investoineet useampaan laatupelaajaan, joista tunnetuin on Manchester Cityn entinen hyökkääjä Alvaro Negredo. Samaa ei voida sanoa mestari Burnleystä tai play-off voittaja Hullista ja molemmat näyttävätkin olevan palaamassa alempaan pelaajakastiin.

Sunderland on jokavuotinen putoajaehdokas, mutta vaikka David Moyes ei ehkä ole kaikista jännittävin managerityyppi, hänellä on on riittävästi kokemusta ohjatakseen seuran turvaan pudotukselta ja parempi veto olisikin esimerkiksi Watford. Quique Floresin saatua potkut Hornetit ovat jälleen riskeeranneet uuteen, testaamattomaan manageriin, joka ei ole minkään väärti, vaikka olikin FA Cupin semifinaaleissa – heillä oli huono kevätkausi ja voittivatkin vain neljä ottelua vuonna 2016.

Heidän tippumiselleen tarjotaan 9/4 kerrointi Boylesportsilla.