Vain uusille asiakkaille / Kaupallinen sisältö / 18+ / Pelaa vastuullisesti / Säännöt & ehdot

Vuoden tärkein urheilutapahtuma on pian taas täällä! Ainakin meille suomalaisille jääkiekon maailmanmestaruus turnaus on vuoden urheilukohokohtia, tapahtuma jota odotetaan jo keväällä. Spekulointi kevään kisojen rosterista alkaa jo varhaisessa vaiheessa, ja kiihtyy mitä lähemmäs SM-liigan ja KHL:n ratkaisua päästään, unohtamatta NHL:n pudotuspelejä – sieltä kun odotellaan niitä superlahjakkaita apuja, joiden joukkueella on ollut huono tuuri.

internationalicehockey

Ensi perjantaina tämä turnaus on jälleen alkamassa. 6. – 22.5.2016 järjestettävä turnaus pelataan Venäjällä, Pietarissa ja Moskovassa. Vuodesta 1930 asti MM-kisat ovat olleet oma, jokavuotinen tapahtumansa.  Hallitseva mestari Kanada pääsee nyt puolustamaan titteliään ensi viikolla.  Seuraavaksi pureudummekin kisojen vedonlyöntiaspektiin hieman tarkemmin.

Ennakkosuosikit

Kuten jokaisessa urheilulajissa, on MM-kisoissakin ennakkosuosikit ja altavastaajat. Usein piskuinen Suomi on laskettu altavastaajaksi, mutta tänä vuonna asia on toisin.  Jos harkitset asettavasi vetoja seuraavien viikkojen aikana, kannattaa pitää mielessä nämä neljä joukkuetta.

1. Venäjä

Isäntämaa on saanut rosteriinsa hurjan määrän maailmanluokan pelaajia, kuten Pavel Datsyuk. Venäjä on päässyt finaalipeleihin viimeisten neljän vuoden aikana kolmesti ja niistä vuosina 2012 ja 2014 se on voittanut. Nyt punakoneella on takanaan vielä kotikenttäetu. Menneinä vuosina Venäjän maajoukkue on toisinaan kärsinyt “minäminä” asenteesta, mutta viime vuosina on tähtipelaajista koostuva maajoukkue löytänyt vaarallisen toimivan yhteisen sävelen.

2. Kanada

Hallitseva mestari on vuosi toisensa jälkeen kisojen ennakkosuosikkien joukossa. Sen nimivahva joukkue pelaa omalla tavallaan, usein hieman löysemmin ottein alkusarjoissa, tehden vain pakollisen, mutta parantaa otteitaan todella vaarallisiksi mitä pitemmälle turnaus etenee.

jääkiekko

3. Ruotsi

Naapurimaa on kovaa kiekkokansaa ja sieltä tulevat pelaajat lajin ehdotonta eliittiä. Kukaan tuskin tarvitsee muistutusta Suomen tappioista MM-jäillä juurikin rakkaalle isoveljelle. Vaikka viime vuosina olemmekin pystyneet haastamaan Ruotsin joukkueen loistavasti, ei heitä kannata aliarvioida. Viimeisin mestaruus Ruotsilla on vuodelta 2013 ja pronssia joukkue saavutti 2014.

4. Suomi

Tänä vuonna olemme neljännellä sijalla, mitä voittajasuosikkeihin tulee. Kari Jalonen julkaisi sunnuntaina Venäjälle matkaavan joukkueen kokonaisuudessaan ja joitain todella kovia nimiä jouduttiin jättämään kisajoukkueen ulkopuolelle, koska tänä vuonna tähtipelaajia vapautui kisoihin yllättävän paljon. Perjantaina Pietarissa nähdään muunmuassa Alexander Barkov – nuori taituri, joka oli mukana jo viime talviolympialaisissa Teemu Selänteen rinnalla, sekä Patrik Laine, juuri SM-kultaa voittaneesta Tampereen Tapparasta. Laineella on taskussaan tältä kaudelta myös alle 20-vuotiaiden mestaruus. Tietenkin joukkueeseen kuuluvat ehdottomasti myös esimerkiksi Mikko Koivu, joka toimi kapteenina ja johdatti joukkueen maailman mestaruuteen vuonna 2011 ja maajoukkueen suosikkipoika Leo Komarov. Tänä vuonna Suomelta ei siis tulivoimaa puutu, kun Laineen lisäksi joukkueeseen otettiin Teemu Pulkkinen, jonka laukaus kyllä muistetaan eräistäkin nuorten MM-kisoista.

iihf-championship-finland-vs-russia-31

Vedonlyöntivinkkejä

Jääkiekko on toki itsessään jo varsin viihdyttävää, mutta se on myös yksi ehdottomasti suosituimmista vedonlyöntikohteista. Lisäksi lajiin liitetään todella suuri määrä erilaisia vedonlyöntivaihtoehtoja. Voit asettaa panoksesi muunmuassa

  • koko turnauksen voittajasta (siis maailmanmestarista)
  • yksittäisen ottelun voittajasta ja lopputuloksesta
  • yksittäisen ottelun ensimmäisen maalin tekoajasta ja tekijästä
  • alkulohkon voittajasta

Lista on aikalailla loputon, joten kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa luotettavien nettivedonvälityspalvelujen tarjontaan.

pesonen-granlund

Kun sitten olet asettamassa vetoasi esimerkiksi ottelun voittajasta, muista, että jääkiekossa mahdollisia lopputuloksia on kolme, voitto, tappio ja tasapeli. Alkulohkossa ja semifinaaleissa tasapelitilanteen voittaja ratkaistaan ensin jatkoajalla ja sen jälkeen rangaistuslaukauskilpailulla, mikäli jatkoaika ei tuota tulosta. Jääkiekossa siis yksittäisen vedon voittomahdollisuus on noin 33% luokkaa. Siksi kannattaakin seurata turnauksen pelejä hetken aikaa, ennen kuin lähtee lyömään vetoa.

Seuraa kuinka mikäkin joukkue pelaa, äläkä tuijota pelkkiä lopputuloksia. Kanada saattaa voittaa vaikkapa Ranskan yhdellä maalilla alkusarjassa, mutta semifinaaleissa voi suurikin kiekkomaa kaatua rumin lukemin. Analysointi onkin tässä turnauksessa erittäin tärkeää, jotta voittomahdollisuutesi olisivat parhaimmillaan.

jaakiekonmm-kisat2011

Missä lyödä vetoa?

Lähes kaikki nykyaikaiset verkkovedonvälityspalvelut tarjoava jääkiekon valikoimissaan ja koska IIHF:n (Kansainvälinen jääkiekkoliitto) järjestämä turnaus on jääkiekkokauden kohokohta, löytyy se automaattisesti vaihtoehdoista. Suosittelemme käyttämään kuitenkin vain luotettaviksi todettuja vedonlyöntipalveluja, jotka löydät valikostamme.

Koska kisat eivät aivan vielä ole alkaneet, suurin osa kasinoista listaa vielä vain muutaman MM-kisakohteen, mutta esimerkiksi Unibet tarjoaa jo yli 700 kohdetta. Myös suomalainen PAF järjestää ison listan vedonlyöntikohteita perjantaina alkavia kisoja silmällä pitäen.

Nyt siis kääritään hihat ja valmistaudutaan vuoden kovimpaan kansainväliseen jääkiekkotapahtumaan. Kannustetaan Suomi voittoon ja kumotaan isot jääkiekkomaat, aivan kuten vuonna 2011. Vastanimetyn joukkueemme otteita voit tarkastella tiistaina, kun Suomi kohtaa USA:n kisojen kenraaliharjoituksessa Hartwall Areenalla Helsingissä.