Ennen turnauksen alkua eräätkin tahot olivat sitä mieltä, että Saksan joukkueen kisat loppuvat lyhyeen, kun otettiin huomioon muutamat vähemmän imartelevat karsintasarjan lopputulokset. Mutta EM 2016 turnauksen edetessä Joachim Löwin joukkue on osoittanut, että maa on edelleen yksi jalkapallon johtomaista. Joukkueen oli tehtävä valtavasti töitä voittaakseen Puolan ja Pohjois-Irlannin alkulohkossa, mutta sysäsivät Slovakian sivuun näyttävästi kuudennellatoista kierroksella. Lisäksi Saksa osoitti sitkeyttä lyödessään Italian neljännesfinaaleissa.

Ei ole epäilystäkään, etteikö Ranskalla olisi ollut suotuisaa tuuria tässä turnauksessa, mutta isäntämaana oleminen tuo mukanaan omat paineensa ja ranskalaisten onkin täytynyt selvitä muutamista hankalista tilanteista. Joukkueen voitot sekä Romaniasta, että Albaniasta ratkesivat vasta viime hetkillä, ja laahustivat väliajalle Irlantia vastaan. Muutamien avainpelaajien puuttuminen neljännesfinaaleissa ei kuitenkaan surkastuttanut joukkueen peliä ja uskomattoman turnauksen pelannut Islanti kaatui luvuin 5 – 2 puhtaalla hyökkäykseen perustuvalla pelillä.

euro-2016

Saksa vs. Ranska statistiikkaa

Kyseessä on yksi vanhimmista ja tunteita herättävimmistä kilpakumppaneista kansainvälisen jalkapallon saralla. Sen juuret juontuvat aina vuodelle 1931, kun Reinhold Munzenburgin tekemä oma maali antoi Ranskalle 1 – 0 voiton 40 000 fanin edessä Stade de Colombesin kentällä Pariisissa.

Siitä asti tulokset ovat pysyneet varsin tasaisina. Tähän mennessä Ranska on voittanut otteluparin 11 kertaa, Saksa 10 ja viidesti peli on päättynyt tasalukemiin.

Kun kyseessä on arvoturnaus, etu on Saksalla, joka on voittanut kolme neljästä kohtaamisesta, joihin kuuluu myös kaikkien aikojen tunnetuin ottelu; vuoden 1982 World Cupin semifinaaliottelussa Saksan maalivahti litisti ranskalaispelaaja Patrick Battistonin, ja Saksa pääsi finaaliotteluun rangaistuspotkulaukauksella.

Oletettavat taktiikat

Italiaotteluun muutettujen taktiikoiden jälkeen Saksa todennäköisesti palaa tuttuun 4-2-3-1 muodostelmaan, mutta heidän on korvattava muutamia avainpelaajia. Matt Hummels, Sami Khedira ja Mario Gomez ovat kaikki ulkona ja Bastien Schweinsteigerin pelaaminen on epätodennäköistä, saatamme siis nähdä Thomas Müllerin tai Mario Götzen pelaavan false 9:n roolissa, kun Emre Can tai kokematon Julian Weigl paikkaavat Khediran paikkaa. Kuten yleensäkin, Saksa pyrkii dominoimaan pallon hallintaa tiivistäen pelin vastustajan puolustuspäätyyn.

Ranskan manageri Didier Deschamps otti laskelmoidun riskin Islantia vastaan, peluuttaen ylimääräistä hyökkääjää, hyvin tuloksin, mutta N’golo Kanten ollessa jälleen käytettävissä, tarkoittanee se sitä, että Ranska palaa tuttuun ruotuun. Ranskan linjoja vahvistuu myös Adil Ramin paluu puolustukseen Samuel Umitin tilalle. Keskikentän trio Kante, Paul Pogba ja Blaise Matuidi saanee tehtävän kahlita vastustajan ja joukkueen kolme hyökkääjää pyrkivät hyödyntämään raot Saksan puolustuksessa.

Saksa vs. Ranska vedonlyöntikohteet ja kertoimet

Nousevista tähdistä ja kotikenttäedusta huolimatta Ranska on tässä otteluparissa selkeä altavastaaja täysivoimaista Saksaa vastaan, mutta avainpelaajien puuttuminen on heikentänyt Löwin joukkueen selkärankaa ja tarjoaa näin Ranskalle loistavan mahdollisuuden.

Matuidi, Kante ja Pogba hyödyntävät energiaansa ja voimaansa pysäyttääkseen Saksan hyökkäävän keskikenttäkolmikon Thomas Müllerin, Mesut Özilin ja Julian Draxlerin. Ranskan trio tukee myös joukkueen hyökkäystä. Antoine Griezmann ja Dmitsi Payet tulevat vuorottelemaan pelintekijä Toni Kroosin häirinnässä, kun Olivier Giroud työllistää Saksan puolustusta.

Tärkein tekijä saattaa olla maalintekijän uupuminen. Saksa näyttää usein heikommalta ilman Mario Gomezia laidassa, sillä hänen poissaolonsa vie joukkueelta elintärkeitä vaihtoehtoja. Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö Ranskan keskipuolustajat olisi helpottuneita siitä, ettei heidän tarvitse kohdata Gomezia. Ei ole väliä pelaako Mario Götze vaiko Thomas Müller false nine:n paikalla, Ranska pystyy selviytymään energiansa, taitojensa ja itseluottamuksensa avulla, joita he ovat osoittaneet viimeisten 135 minuutin aikana jalkapallokentällä. Joukkue onkin 888.Sportin mukaan 7/4 kertoimen arvoinen tässä jännittävässä otteluparissa.

Ensimmäisen maalin tekijän kertoimet

Ilmain varsinaista maalintekijää (out-and-out scorer) ja tietoa siitä, kuka keskikentän pelaajista pelaa nimellistä maalintekijän paikkaa Saksan joukkueessa, onkin fiksua kääntää katseet Ranskan vaihtoehtoihin, mitä ottelun ensimmäiseen maalintekijään tulee. Griezmann on kokoonpanossa, mutta miehellä on kaksoisrooli tässä ottelussa ja nyt kun Olivier Giroudin ketsuppipullo on korkattu, on hän järkevä vaihtoehto ensimmäiseksi maalintekijäksi BetBrightin kertoimilla 6/1.

Kertoimet koko ottelun maalimäärästä

Kysymysmerkit leijailevat niin Saksan kuin Ranskankin puolustuslinjojen yläpuolella. Lisäksi molemmat joukkueet pullistelevat pelaajia, jotka pystyvät niin luomaan maalipaikkoja, kuin tekemän maaleja, joten ottelusta saattaa hyvinkin kehkeytyä varsin viihdyttävä spektaakkeli. William Hill tukeekin koko ottelun maalimääräksi yli 2.5 13/8 kertoimella.

Save